Biografie

Als Dries Holten op 30 januari 1936 te Tjimahi (Indonesië) wordt geboren, kan niemand nog bevroeden dat hij uit zal groeien tot een artiest pur sang.
Als 14 jarig jongetje vertrok hij alleen naar Nederland om zijn geluk te zoeken. Na zijn schooltijd, kwam hij in de keramiek terecht, zijn werken werden zelfs door het koninklijk huis gekocht.
Echter nadat hij zijn muzikale talenten had ontdekt, stortte hij zich volledig in de lichte muziek. Met het orkest ''De nieuwe Vijf'' legde hij de basis voor een grote carrière.

 

Sandra Reemer

In die tijd begon hij ook met het componeren van liedjes.
Tijdens een van de optredens met ''De nieuwe Vijf'' ontmoette hij Sandra Reemer. Hij stelde voor om enkele liedjes voor haar te maken. Echter het lot besliste anders... Rini Geveke van Phonogram bracht beide artistiek bijeen.
Het duo SANDRA EN ANDRES was geboren.

In 1968 kwam hun eerste plaat uit ''Story book children'' en werd gelijk een hit. Het publiek omarmde het duo meteen en vele hits en tournees volgden. Dit onder de bezielende leiding van:

  • Hans van Hemert (tekst)

  • Dries Holten (muziek) en

  • Harry van Hoof (arrangeur)

Een gouden trio was geboren.


In 1972 deden Sandra en Andres mee aan het Songfestival en werden 4e voor Nederland met de evergreen ''Als het om de liefde gaat''. Vele successen in binnen en buitenland en vele tournees over de hele wereld volgden. Ze werden zelfs uitgeroepen tot het beste duo van Europa.

Het was een periode die gekenmerkt werd door een plezierige samenwerking, een geweldige uitstraling en twee stemmen die perfect bij elkaar pasten. Een duo als Sandra en Andres is er nooit meer geweest.

 

In 1975 hield de samenwerking echter op. Het was tijd om andere wegen te bewandelen. Het plan van Dries was om zich op het produceren te gaan toeleggen. Sandra begon een solo carrière. Echter Dries werd gekoppeld aan Rosy Pereira.

Rosy Pereira

Dries ging samen werken met Rosy Pereira. Hoewel ook deze samenstelling succesvol was, er werd zelfs een gouden plaat voor ''MY LOVE'' verkregen hield de samenwerking na 3 jaar op. Verdere hits van het duo waren: SAUSELITO, LOVE IS NO MORE MEMORY, I WAS BORN TO LOVE.
Met Rosy zette Dries zijn eerste stappen in de Indorock [Indonesische traditionals in een Europese sound].
Na het uit een vallen van Rosy en Andres resulteerde dit in de LP ''Ramé ramé''.
Een LP die de platina status bereikte.
In Indonesië heeft deze LP zeker 10 jaar nummer 1 gestaan. (Al heeft Dries hier geen roepia van gezien...)

Produceren en schrijven van vele hits

Vanaf dat moment legde hij zich toe op het produceren en schrijven van vele hits voor diverse artiesten. Immer wieder Sontags van Cindy und Bert was een wereld hit. Net als ''Song for the children'' van Oscar Harris, de tekst werd mede door Leslie Laverman geschreven. "EVERY BODY IS TELLING ME'' van Oscar Benton en Monica werd een wereldhit. Voor vele artiesten schreef en produceerde Dries hits. Zelf bracht hij nog enkele Indonesische platen uit. Zijn hart ligt echter bij het componeren en produceren en dat doet hij tot de dag van vandaag. Samen met EDO HARTSTEEN is hij gespecialiseerd in de originele Indonesische muziek. Voor de nederlandse teksten tekend Guus Smeets. Voor de engelstalige teksten tekenen Stan Verbraak en Dave Titley. Verder houdt hij zich bezig met het schilderen van Ecoline schilderijen, waarvan reeds vele hun weg naar de liefhebbers hebben gevonden.


Video materiaal

 

Netherlands
Rosy & Andres


love is no more memory

Netherlands
Rosy & Andres


I was born to love

Netherlands
Sandra & Andres


Mamma Mia

Netherlands
Sandra & Andres


Aime Moi

Netherlands
Sandra & Andres


Telephone Baby

Netherlands
Sandra & Andres


You believed

Netherlands
Sandra & Andres


True Love

Netherlands
Sandra & Andres


Land of Gold

Netherlands
Rosy & Andres


My love